vliegveld partners

Transport vanaf vliegveld Barcelona

Welkom op de pagina over transport vanaf vliegveld Barcelona. Of je nu een weekendje weg naar Barcelona hebt geboekt, op zakenreis bent of op stedentrip bent, je zult van het vliegveld van Barcelona naar het centrum moeten. Hier zul je alles vinden dat je moet weten als je aankomt op het Barcelona Airport. Het is een rit van 15 kilometer vanaf Barcelona Airport voordat je in het centrum van de hoofdstad van Catalonië aankomt. Vliegveld-Barcelona.nl heeft speciaal voor jou alle mogelijke transportoptie’s op een rijtje gezet. Je kunt de bus gebruiken, een taxi roepen of met de trein reizen. Voor de reizigers die ’s nachts aankomen op vliegveld Barcelona is er ook een nachtbus. Buiten dit transport vanaf vliegveld Barcelona kun je ook een auto huren. Lees hieronder snel verder over alle mogelijke opties voor transport vanaf vliegveld Barcelona.

De (Aero)bus vanaf vliegveld Barcelona

De bus, ook wel Aerobus genoemd is waarschijnlijk de snelste manier om vanaf vliegveld Barcelona naar het centrum te komen. De Aerobus is een busdienst die buiten naar het centrum ook naar andere gebieden in Barcelona rijdt. De bus rijdt elke dag van de week en is om de 10 minuten bij de halte op het vliegveld. De rit van Barcelona Airport naar het centrum duurt plus minus een half uurtje, niet lang als je kijkt naar de prijs die je betaalt. Als je ’s nachts aankomt op vliegveld Barcelona dan gebruik je meestal de nachtbus. Lees verder voor ander transport vanaf vliegveld Barcelona.

Een auto huren bij vliegveld Barcelona

Buiten de taxi, bus of trein kun je natuurlijk ook kiezen om zelf de touwtjes in handen te nemen. Een auto huren is de laatste jaren steeds populairder geworden onder toeristen omdat jij nu zelf kan bepalen waar je heen gaat, zonder afhankelijk te zijn van een ander. De autoverhuurders hebben zich ook gespecialiseerd en zo kun je bijvoorbeeld met het bedrijf Sixt heel makkelijk een auto huren. Je haalt hem op bij het vliegveld Barcelona en brengt hem vervolgens weer terug in Madrid, alles is mogelijk. Wil je meer weten over het huren van een auto in Barcelona? Klik hier. Lees verder voor ander transport vanaf vliegveld Barcelona.

Taxi’s rondom Barcelona Airport

Buiten het vliegveld zul je meteen de taxi’s zien, die de klassieke zwart-gele kleur hebben. Alle taxi’s in Barcelona hebben een meter en de kosten voor de rit vliegveld Barcelona naar Centrum Barcelona kost gemiddeld €25. Buiten deze kosten betaal je per koffer nogmaals 1 euro. De taxichauffeurs in Barcelona en het gebied rondom Barcelona zijn erg vriendelijk omdat zij al hun inkomsten krijgen via toeristen. Toch is er een simpele tip die ik je nu kan geven: Zeg niet dat dit je eerste keer in de stad is. Sommige taxichauffeurs zien hier een mogelijkheid in om de rit langer te laten duren en dan ben je dus een hoop extra geld kwijt. Voor meer informatie over de taxi’s, klik hier. Lees verder voor ander transport vanaf vliegveld Barcelona.

Transport vliegveld Barcelona met de trein

Gelukkig kun je buiten al de andere transportmogelijkheden ook met de trein. De trein vertrekt alleen vanaf Terminal 2, ongeveer ieder half uur. De trein stopt op de volgende stations:

  • Barcelona Airport
  • El Prat de Llobregat
  • Bellvitge
  • Barcelona Sants
  • Paseo de Gracia
  • Barcelona-El Clot Aragó
  • Barcelona-St. Andreu Comtal

Deze lijn, de R2 Norte Aerpuerto genoemd is de snelste optie als jij niet naar het centrum maar naar een van de andere wijken in Barcelona moet komen. Vanuit de stations waar de trein stopt is er gemakkelijk om een taxi te vinden of om dichter bij jouw hotel te komen per bus. Voor meer informatie over de trein en de nodige informatie als je in Terminal 1 landt, klik hier. Lees verder voor ander transport vanaf vliegveld Barcelona.

De Nachtbus

Voor hen die laat aankomen op het vliegveld, of ‘s nachts moeten vertrekken vanaf luchthaven Barcelona is het erg fijn dat er ook een nachtbus rijdt. De trein en Aerobus rijden niet ’s nachts maar de nachtbus wel. De nachtbusdienst zorgt voor een bus die iedere 20 minuten langskomt, deze lijn heet de N17. De late busrit gaat helaas niet direct richting het centrum, de bus rijdt namelijk nog langs de voorsteden Hospitalet en El Prat. De gehele rit duurt ongeveer 45 minuten. Voor meer informatie over de prijzen, haltes, vertrek- en aankomsttijden van de nachtbus, dit kan je in google vinden. Ander transport vanaf vliegveld Barcelona vind je hierboven.

Wat te doen in Barcelona?

Eenmaal aangekomen in Barcelona is het handig om te weten welke bezienswaardigheden er te zien zijn in de stad en welke restaurantjes jou het water in de mond doen lopen. Bekijk de pagina van Bruisend Barcelona voor alle in’s en out’s van de stad!


Viegveld info, tips en deals

villa

Spaanse villa's te koop

Is het huren van een vakantievilla voor de meesten van ons al niet weggelegd, met enkele duizenden euro's huur per week, laat staan dat de aanschaf van een vill...

El Prat Airport Barcelona hotel

Bent u opzoek naar een hotel in Barcelona of wilt u overnachten op Barcelona Airport? Dat kan. Veel hotels zijn beschikbaar in dit gebied rondom vliegveld Barce...